'Altijd bezig met voeding en smaakbeleving'

'Altijd bezig met voeding en smaakbeleving'

In het werk van Tesse van der Struijk draait het om smaak. Ze is Sensorisch Panelleider bij Brightlands NovaBite en verantwoordelijk voor de smaaktesten die bedrijven helpen inzicht te krijgen in sensorische eigenschappen, consumentenvoorkeuren en -acceptatie van hun producten. “We werken met verschillende bedrijven en steeds weer andere producten: de ene keer test je een nieuw soort tomaatje, de volgende keer ben je bezig met een zuivelproduct of microalgen.”

Wat is Brightlands NovaBite?
Brightlands NovaBite is een nieuw expertisecentrum op de Brightlands Campus in Venlo voor sensorisch onderzoek en productoptimalisatie, gericht op voeding vanuit de beleving van de consument. Bedrijven en organisaties kunnen hier terecht voor smaak- en productonderzoek, in-company paneltrainingen en expertise op het gebied van Europese en Nederlandse wet- en regelgeving.

Hoe ben je bij dit nieuwe expertisecentrum terecht gekomen?
Na een bachelor Voeding & Gezondheid, heb ik een master Nutrition & Health gedaan aan Wageningen University & Research. Ik merkte tijdens mijn studie dat ik vooral het voedingsgedrag interessant vind en ben me gaan specialiseren in sensory science: hoe wordt voedsel door mensen waargenomen, welke factoren beïnvloeden smaakbeleving en hoe kunnen deze inzichten worden toegepast om producten te optimaliseren? Tijdens een stage bij het Laboratory of Behavioural Gastronomy, onderdeel van Maastricht University Campus Venlo, kwam ik in contact met Brightlands in Venlo. Bij Brightlands NovaBite komt eigenlijk alles bij elkaar wat ik leuk vind: smaak, voeding, onderzoek en sensory science. Dus toen ik de vacature voorbij zag komen, heb ik gesolliciteerd en ik werk er nu een jaar.

Lees hier verder

Bron:

Deel artikel