EcoStoof op Grüne Woche
Geplaatst op 16 januari 2023
Onder het motto 'Lekker en duurzaam' is EcoStoof aanwezig op de Grüne Woche op het 'Nederland-Paviljoen' die door Minister van Landbouw Piet Adema geopend wordt. Minister voor Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal is eveneens aanwezig. Beide Ministers krijgen een EcoStoof om energiezuinig koken onder de aandacht te brengen. Samen met de Provincie Noord-Holland en het Ministerie van Landbouw zal EcoStoof een stand delen en een divers programma aanbieden. Zo verzorgt EcoStoof dagelijks rond 13.00 uur een proeverij met regionale producten.
Achter EcoStoof zitten de twee ingenieurs Caro Niestijl en Iris van de Graaf, die zich vier jaar geleden ten doel stelden de 100 jaar oude kooktechniek van de hooikist tot leven te wekken en er een moderne interpretatie aan te geven. Het resultaat is EcoStoof, dat niet alleen Nederland maar nu ook Duitsland heeft veroverd en waarmee 30% energie voor koken bespaard kan worden. Het principe is eenvoudig: doe de gewenste ingrediënten in een gewone pan, breng alles kort aan de kook en plaats het voedsel met de pan in de EcoStoof, die gemaakt is van isolerende en warmt reflecterende materialen. Het product werkt als een dikke jas voor de pan. Dankzij de isolerende werking blijft het voedsel zo warm (tussen 70 en 100°C) dat het vanzelf verder gaart en zijn smaak behoudt. Zonder energie te verbruiken, overkoken of verbranden.